neljapäev, 18. mai 2017

Raamatusoovitus - kindel võit!

Laenutasin selle raamatu juba jupp aega tagasi, aga kogu aeg on ju kiire, kiire, kiire, nii et lugema jõudsin alles siis, kui oli veel vaid paar päeva laenutusaja lõpuni. olin raamatu laenutamiseks kulutanud 1€ ja nüüd tundsin ennast küll päris nutuselt ausalt! Nimelt on see raamat IMELINE!

Tõsiselt, kes vähegi tahab aktsiatesse investeerimist mõista, siis alustagu sellest raamatust.


Esimestel sissejuhatavatel lehekülgedel oli väga palju ameerikalikku ilustamist ja "müügijuttu", kui awesome see kõik ikka on ja kui lihtne ja äge ja elementaarne ja kogu edu võti, põhimõtteliselt parem kui viilatud leib! Ma neist lehekülgedest lendasin suhteliselt diagonaalis üle, aga siis kui päris peatükkideni jõudsin, olin küll võlutud! Imeselgelt ja lihtsas keeles kõigist põhitõdedest kirjutatud ja numbrite ning konkreetse näidete abil puust ja punaseks kõik joonistatud.

Kes vähegi huvi tunneb, soovitan lugeda, mõelda, vaadata https://finance.yahoo.com/ või Nasdaqi jms börside lehekülgedel ka ringi, uurida erinevate ettevõtete "Investor Relations" sektsiooni infot ja ajagu näpuga järge selles raamatus! Lisaks võib kõrvale võtta Google Sheets või Excel tabeli ja endale kõigepealt "virtuaalportfelli" tekitada, varsti saad peagi isegi aru, kui äge hobi see on ;)

Ahjaa, ära unusta KÕIGEPEALT siiski säästma hakata, endale kriisifond tekitada ning tasa ja targu börsil toimetamiseks teadmisi koguda. Siis rikaste penskaritena kümne aasta pärast palmi all muljetame! ;)







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar