reede, 12. mai 2017

Kokkuhoiunipid ekstremistidele

Minu portfellis olevate aktsiate hinnad on mitu päeva juba üles-alla hüpanud, ja ka dividendide laekumises on juba teist päeva paus, nii et tunnen, kuidas hing hakkab rahutuks muutuma 😁 Otsin endiselt häid aktsiaid, mida järgmiseks oma portfelli soetada, mõned mõtted juba on, aga olen veel äraootaval positsioonil.

Ahjaa, eile tegelikult käisin "shoppamas", soetasin juurde 5 tk Oscar Properties Pref aktsiaid, mida mul oli portfellis juba nii mõnedki ning millelt hiljuti laekus kena dividendi-kopikas. Kuna hind peale X-päeva on mõnusalt langenud, ja järgmine dividendide maksmine toimub juba järgmises kvartalis, ning ettevõte mulle meeldib, otsustasin võimalust kasutada ja odavamalt aktsiaid juurde osta. Vaatasin, et portfellis on Oscari osakaal endiselt alla 4%, seega võib parema puudumisel kindlasti juurdegi osta. ✅

Muud sissetulekud - viis panditaarat. Muud kulutused - puuduvad. Hommiku- ja lõunasöögi sain töökoha poolt, õhtusöögiks tegime koduse pitsa, koguhind neljale ca 4€ ja väga mõnus! 🍕🍕🍕🍕

Täna tulid koolilapsed teatega, et nende õppegrupp läheb oma lemmikõpetajaga lasermängu mängima, mis tähendab, et neile tuleb 30€ selle jaoks leida. Õnneks on meie eelarves selliste kulutuste jaoks reserv olemas.

Selliste ootamatute kulutuste ja teosammul (ikka sammuke edasi ja kaks tagasi 🐌) liikuva portfelli puhul tekib kangesti mõte, et kuidas veel kokku hoida saaks, et rohkem säästa. Mõned mõtted:

  • toituda õhtuti ainult kiirnuudlitest. Viimati vaatasin, et nuudlid maksavad 0.24€ pk, kui veab ja soodushinnaga, siis lausa 0.15€ pk. Kui arvutada, et iga inimene sööb õhtul max 2 pk ära, siis 4in x 0.24€ x 2 x 30 päeva teeb kokku 57,6€ kuus õhtustele nuudlitele. Et õhtusöök toekam oleks, lisaks juurde pisut tomatit ja peekonitükke, arvestusega ca 1 pakk peekonit ja 3 pakki tomateid  nädalas, see lisaks juurde ca 20€ kuus. Alla 100€ terve kuu õhtusöögid neljale inimesele, kõlab nagu päris! Meie perel lisanduks ainult kerge hommikusöök ja nädalavahetusel ka lõunasöök, nädala sees keegi lõunat kodus ei söö.
  • lõigata ise oma juukseid kodus. Juuksuri külastus meestele maksab meie kandis min 20€ kord, ja naistele min 40€ kord. Mehed peaks vast 5-6x aastas ikka käima juuksuris, naised ehk saaks 3-4 korraga hakkama, kui väga lihtsa soenguga elada. Kõige odavam juukselõikusmasin rde.ee-s maksab ca 16€ ja käärid on kodus nagunii olemas. Tuleb tunnistada, et mina olen viimase 10a jooksul käinud juuksuris vist 3 korda, iga kord lubanud, et järgmise 5a jooksul enam ei lähe, sest pole tulemusega rahul olnud. 
  • hoida kokku tampoonidelt ja rasedusvastastelt vahenditelt - see ekstreemse säästja punkt sõltub säästja soost ilmselt. Mõned soovitused:
    • Ole mees. Tampoonidelt on eriti lihtne kokku hoida - ole mees, ja polegi muret, et iga kuu peaks tampoone/sidemeid soetama peaks. Naiste puhul on see veidi keerulisem, soovahetusoperatsioon ei pruugi väga odav olla, ja "rasestumisvõimalus" jääb alles. 
    • Lase paigaldada hormoonspiraal. Meie riigis on see vist suhteliselt populaarne,  maksab omajagu, aga kestab vähemalt 5 aastat ja lööb 2 "kärbest" ühe hoobiga - kaotab menstruatsiooni ja rasestumise võimaluse.  Mehed peavad arvestama, et paigaldada tuleb see siiski naispoolele.
    • Osta moon cup. Teine väga soovitatud asi on siis nö menstruatsioonikopsik (või mis selle nimi eesti keeles ongi?), mis pidi olema põhimõtteliselt parim leiutis peale viilutatud leiba - odav, mugav, ökonoomne, imeline! Rasestumise vastu siiski ei aita, nii et see kulutus jääb. 
    • Vasektoomia, steriliseerimine. Leidsin internetiavarustest, et rasedusvastaste vahendite puhul pidid need kaks varianti kõige tõhusamad ja soodsamad olema - kui teha enne laste saamist. Ühe lapse 18-aastaseks kasvatamine pidi nimelt ca 250 000$ maksma!!! Ma ei tea, palju see Eestis maksab, aga olgem ausad - odav ei ole. Jäägu igaühe otsustada, kas see talle sobib, ja naiste puhul ilmselt menstruatsioonid siiski jätkuvad, nii et tampoonidele kulutused siiski jäävad.
Mis teie neist säästunippidest arvate? Kas tunduvad ekstreemsed? Millised on teie parimad kokkuhoiunipid? 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar