laupäev, 13. mai 2017

Säästunipp - kilekotid!!

Ma arvan, et kõik teavad juba seda suurimat säästunippi - võta poodi minnes kaasa korduvkasutatav korralik kangast poekott, nii säästad kilekottide ostmiselt päris korraliku summa, ja seda päris kiiresti, eriti kui tihe poekülastaja oled.

Ma ise kippusin vanasti kiitma, et pole see kilekott nii kallis midagi, ma kasutan teda ju lausa 2 korda - kaupa koju tuues, ja kui terveks jääb, siis pärast veel prügikotiks ka! Noh, olgem ausad, tihti ei jää terveks, aga mugav oli küll.

Siis aga tegin väikese arvutuse, näiteks:
  • suur korralik IKEA kaubakott maksab 0.52€-0.99€ tk
  • tavaline kilekott 0.19-.0.25€ tükk
  • tavaline üsna tugevast kilest prügikottide rull 20 kotiga, ca 2€ rull.
 See viimane teeks siis 0.10€ prügikotile, mis on ju 50% odavam kui toidupoe kilekotte prügikotiks hoida! Lisaks nägusam ka, see väike rull on oluliselt meeldivam, kui hunnik kasutatud kilekotte kuskil kapis laiutamas. Lihtne arvutus näitas ka, et nädala toidukauba koju vedamisele kulub meil vähemalt 5 kilekotti, samas prügile kulub max 1-2 kotti nädalas, mis tekitab väga kiiresti tõelise "prügikotilao" kodus. Ei aitäh, hakkasin poes käima kahe "IKEA kotiga", ja olin oma kokkuhoiu üle väga õnnelik.

Kuni ühel päeval lugesin kellegi blogist, et ostis seni teisest toidupoest prügikotte hoopis 0.5€ rull, rullis 25tk, mis teeb ju... 0.02€ ehk 2 eurosenti prügikoti hinnaks!!! WHAAAAT?!  Ma ei suutnud seda uskumatut kokkuhoidu ära uskuda! Käisin oma silmaga vaatamas ja tõin ka koju selle 50 sendise prügikottide rulli - kile on küll palju õhem, ent täiesti aus ja korralik, kõlbab meie prügi kokku koguma küll!
Kusjuures see blogija veel kurtis, et see rull oli vanasti 40 eurosenti maksnud, nüüd tõsteti hinda tervelt 10 senti, mistõttu ta otsustas hoopis internetist suure koguse tellida, ja sai tänu sellele aastase kilekotivaru koju 1.6 senti tükist!!! Ütlen ausalt, meil tekib tänu hoolsale prügisorteerimisele nii vähe prügi, et seda viimast 0.4 eurosenti ma saagima ei hakka ja lepin oma uue luksusega. 2 eurosenti prügikoti hind - AUSALT ma ei osanud unistadagi, et midagi nii odavalt veel saab! 😍😎
Nüüd te siis teate, et saab nii odavalt! 😀

Noh, ja lisada siis tuleb ka see, et meie kandis saab plast- ja papp-pakendid, klaaspurgid, patareid, pirnid ja ajalehed tasuta konteinerisse viia, nii et olmeprügi tekib üsna vähe!

Mis kotiga te poest kauba koju toote?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar