pühapäev, 28. mai 2017

Maikuu kokkuvõte

Kuigi kolm päeva on veel kuu lõpuni, olen 99% kindel, et selles kuus enam kulutusi ei pea tegema, seega teen kokkuvõtte ära! Kahjuks tuleb tunnistada, et minu 4-päevane puhkus on olnud plaanitust palju kuluderohkem. Sissetulekute poolest sai ära viidud kogunenud taara, kokku 4.90€ eest.

Kõigepealt toit: kuna kartulid olid otsas ja munad otsakorral, aga järgmine poetuur tuleb alles juunis, siis tuli need augud siiski täita. Täna oli poest mööda sõitmist nagunii, siis ühe soojaga sai kartul ja munad ka toodud. Kuna "sooja" ehk 27C kuumust jagus kohe korralikult, tuli teha ekstrakulutus ja pereliikmetele meelepärast juua ka osta, pudeliga kaasavõetud kraanivesi nimelt sai juba poolel teel otsa. Siit õppetund - kui tahan säästa, peab kuumal ajal joogivesi suuremas koguses kaasas olema! Ja noh, kui juba poes olime, siis tahtsime loomulikult osta ka arbuusi, sest nii kuumaga keegi väga süüa ei tahagi alati, kuid arbuus oli otsas! Kahju küll, aga samas raha jäi rahakotti rohkem alles! Magusate jookide ostmine aga kahjuks tähendas automaatselt, et ületasime oma kuist toidu eelarvet - kuu kogukuludeks 509€. Nagu näete, siis puuviljadele ja maiustustele kulus päris palju.




509 / 31 / 4 in = ca 4.10€ päevas inimese kohta, 3-4 toidukorda päevas.
Juunis järgmine katse 498€ välja tulla!

 Lisaks oli hulk muid kulutusi. Aiatööriistade rent 9€, õnneks sai hulk tööd aiamaal ära tehtud. Kui nüüd seemned ka mulda saaks..
Meesperel ei olnud enam ühtegi paari lühikesi pükse, seega tuli ka riietepoest läbi käia. Neli paari pükse ja hulk soodsa hinnaga sokke, kokku 113€, õnneks aga oli sama poe poolt juba varasemate ostude eest 20€ sooduskupong, seega kulus 93€. Õnneks näitab kogemus, et tänu nende kokkuhoidlikkusele ja riiete hästi hoidmisele võib loota, et nende pükstega saavad läbi veel mitu järgnevat suve ka.
Bensiin 20€ (kuna hind oli hirmsasti tõusnud, siis sai võetud alla poole paagi).

Kuu kulutused kokku 3436€, lisaks läks 1500€ säästudesse, seega vähemalt 500€ peaks olema veel kontol varuks, mida loodetavasti vaja ei lähe ja saab samuti säästudesse kanda palgapäeval. Mul on küll hea meel, et ca 30-35% sissetulekutest säästudesse läheb, kuid eelistaksin siiski ühel ilusal päeval säästa vähemalt 50, eelistatult lausa 70% sissetulekutest. Hetkel paistab, et olulist kokkuhoidu ma kuskilt rohkem ei leia, seega tuleks hoolega mõelda, kuidas sissetulekuid suurendada. Kas kellelgi on häid soovitusi?




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar