pühapäev, 25. juuni 2017

Naised rahakotis

Lugesin seda Mai-Liisi üllitist naistest ja rahast ja väga ei üllatunud, kahjuks. Siin riigis, kus mina elan, on ka enamuses sellise suhtumisega inimesi, ja endiselt liigub seda ütlust, et just naised suudavad kõik raha ära kulutada. Igapäevane topsikohv, firmamärgid-kleidid-kingad-kotid, sõpradega kohvitamas/õlut joomas ja väljas söömas, tuhat sorti iluvidinaid, viimase sõna trenniriided, siider ja suitsud, uusimad mobiili- ja tahvlimudelid, laenuraha eest reisimine jne. Isegi suuri oste tegemata on võimalik pisikeste summade abil enda pangakonto miinusesse ja kasutatud krediidilimiidid kiiresti maksimumini tõmmata.

Eeee... see käitumine on kaalutlev ja majanduslikult mõtlev?! Tõesti, ei mingit majandamisoskust. Jah, KOHUTAV!


Mis mulle aga selle artikli juures veel ERITI ei meeldinud, oli see üliseksistlik "Oh, kuidas mõned naised oskavad elada!". Ma ei näe mingit põhjust sellist käitumist sooga siduda, tegu on lihtsalt raiskaja-tüüpi inimestega 😉 Tegelikult siinne statistika näitab, et mehed on samasugused laristajad, lihtsalt iluvidinate ja kleitide asemel kulutatakse rohkem tehnikavidinatele, alkoholile, kiirtoidule ja arvutimängudele, vaevalt see Eestis väga teisiti on. Lisaks on ammu teada, et palgalõhe ja üksinda laste kasvatamise tõttu kipub just rohkem naisi vaesuses elama, mistõttu naistel polegi midagi laristada (ega säästa).
(Selliste artiklite valguses pole siis ime, et Investorgi üllatus, kui taipas et ma naisterahvas, ometi on just sealgi peres ju esmaseks investeerijaks olnud Proua Tasane Investor. Naised suudavad!💓)

Samas näitab viimane statistika ka, et naised, kes on käe investeerimismaailmasse torganud, saavad aktsiaturgudel paremat tootlust, kui mehed, kuna kipuvad vähem riske võtma ja rohkem pikaajalisi stabiilseid investeeringuid tegema. Ma mõtlen, et on viimane aeg igasugused müüdid purustada, kutsun üles kõiki naisi oma majanduslikku olukorda kriitilise pilguga üle vaatama, süstemaatiliselt säästma ja investeerima ning oma teadmisi teistelegi jagama!

Igatahes, tuli mõte hakata säästmist ja investeerimist rohkemgi propageerima. Lisasin siia paremale küljele lingid blogidele, mis mina enda jaoks olen avastanud.  Millised eeskujud teil säästmis- ja/või investeerimismaailmas? Millistel allikatel silma peal hoiate?

1 kommentaar:

  1. Su sugu tuli üllatusena seetõttu, et kasutajanimi on Sul Senior Pirate :) See Mari-Liisi blogi jäi mulle ka üks päev silma - aga see tekst oli nii naeruväärne, et ei suutnud seda tõsiselt võtta. Eks igaüks elab nii nagu tahab. Mina võin olla vabalt see, kes talle paar korda aastat kiirlaenu annab, kui tal järjekordne king vaja allahindlusega kappi osta, aga palk otsas. Soo järgi kedagi lahterdada kindlasti ei saa, aga sellised Mari-Liisid kahjuks ise süvendavad teatud kuvandit ja tõmbavad ise naissoole vett peale.

    VastaKustuta