esmaspäev, 29. jaanuar 2018

Säästuboss või tõeline vedamine

Tere esmaspäeva, sõbrad! Loodan, et teil oli suurepärane ja lõõgastav nädalavahetus, ning uude nädalasse astute rõõmuga! Või noh, kui on sinine esmaspäev, siis pigem ikka helesinine 💤

Ma ise tegelikult alustan just tööpäeva, nii et pikalt ei lobise, aga tahtsin teile lihtsalt näidata tõelise säästubossi elu! Nimelt olen terve selle talve koonerdanud ja üritanud varasemate hooaegade talveriietega läbi saada. Lihtsalt, et tagasihoidlikult läbi saada, mitte asjatult raha kulutada, ja olemasolevaid ressursse optimaalselt ära kasutada. Rääkimata siis sellest, et hoiduda shoppamisest, mida ma kohe üldse ei salli.

ERITI ei salli ma muide jalanõude shoppamisest, sest a) mul on mingi väga imelik jalakuju, millele sobivaid jalanõusid lihtsalt ei müüda ja mu süda tilgub verd iga kord, kui pean miljon eurot välja käima jalanõude eest, mis mu jalgu tapavad, ning b) sest jalanõud maksavadki vähemalt miljon, on enamasti täiesti ulme välimusega ja üldse mitte seda nö "investeeringut" väärt, sest ka kalli märgi jalanõud lagunevad minu jalas kosmilise kiirusega. Ma nimelt kasutan neid sihtotstarbeliselt, ehk kõnnin jalanõudega vähemalt 200-300km  kuus. Ja ütlen ausalt, tänapäeva jalanõud ei paista seda otstarvet väga toetavat.

Seega käisin siiani oma 4 talve tagasi üliodavalt ostetud kunstnahast kehvikutega, mis väiksegi lumega vett sisse lasid (ja mitte tilkagi välja), ning eriti nägusad ka välja ei näinud. Lihtsalt lootsin, et saan selle talve veel läbi, ja siis võin auga prügikasti visata ning mitte oma pead vaevata uute jalanõude leidmisega enne järgmist hooaega.. Nagunii on talvel võimalik pimedas tööle minna ja pimedas töölt tulla, nii ei pea tänaval häbenema ka eriti oma käimasid 😂

AGA võta näpust! Hommikul tööle tulles selgus, et minu saabastel kukuvad kohe tallad alt ära, ja lisaks oli tunne, et kõnniksin nagu sokkis tänaval, esimese niiske kohaga olid jalad märjad 👀


Ahastasin juba, et no isegi kui ma tööle kohale jõuan, siis kohju tagasi need jalanõud mind küll enam ei vii, ja töö juures olevate toasussidega praeguse ilmaga kah välja ei kipu. Siis jäi aga silma kontori kõrval asuv secondhand-poekene, astusin sisse ja voilà! Kui kunagi endale sobivaid jalanõusid ei leia, siis seekord jäid kohe sobivad näppu, maksid kõigest 15€ ja vanad saapad võisid sinna samasse poe ukse kõrvale prügikasti rännata!

Uskumatu! Olin oma mõtetes lausa kartnud seda hetke, kui pean mingite uute kallite ja ebamugavate saabaste eest 150€ välja käima. Nii juhtus nimelt minuga eelmisel talvel. Veetsin saapapoodides ligi nädal aega iga oma lõunapausi ja proovisin läbi umbes 798 paari erinevaid saapaid, kuni suure ohkamisega lõpuks ühed kuulsad märgisaapar 150€ eest koju soetasin. Esimesed 3 nädalat lonkasin, sest loomulikult suutsid uued saapad minu jalad katki teha. Järgmised 3 kuud kirusin, sest kallid saapad hakkasid kohe lagunema ja olid libedad ka, ning kevadeks andsin alla ja viisin saapad poodi tagasi - hoolimata suurest hinnast ei suutnud nad isegi ühte hooaega minu jalas vastu pidada, ja uskuge mind, ma olen hoolikas kõndija, mitte mingi saapalõhkuja. Pood võttis sõna lausumata saapad  ja maksis mulle 150€ tagasi, nii et kokkuvõttes ei tohiks ju kurta - sain terve hooaja tasuta peente märgisaabastega käia. Aga tuleb tunnistada, et halb maik jäi siiski juurde. Kui isegi need ei kõlba, kust siis veel minusugune saapad saab? Ei taha viltide või kalossidega käia..

Seega - lõpp hea, kõik hea. 15€ eest usun, et saan oma "uute" saabastega veel järgmiselgi hooajal käia.

Kui teil aga sarnased jamad saabastega ja olete mingi hea lahenduse leidnud, andke teada! Kust teie oma jalanõud soetate, ja kuidas hinna-kvaliteedi suhtega rahul olete?





2 kommentaari:

  1. Mina olen ka väga väga suur kõndija ning soetan juba aastaid jalanõud Ecco netipoest 40-50% allahindlusega. Kui jalanõu kohe ideaalselt ei sobi, saadan selle kulleriga lihtsalt (tasuta) tagasi. Samas vähendab see piiritlemine ajukoormust ka, s.t ei pea poodides šoppamas käima - kui allahindluse reklaam tuleb, käin kammin valiku läbi. Siinsete ilmade juures ei kujutaks elu nt veekindlate saabasteta enam ettegi.

    VastaKustuta
  2. See on hea nipp jah, kui Ecco jalas istub! Minu jalg on nii halva kujuga, et 99% elus läbi proovitud Ecco mudelitest kahjuks ei istu minu jalas :(
    Nojah, rääkimata sellest, et Ecco 50% allahindlus minu "harju keskmisele" suurusele enamasti ei jõua, sest enamasti on selleks hetkeks järel vaid väga suured ja väga väikesed numbrid. Vaatasin just kohaliku Ecco valiku läbi, ka allahindlusega on saapad 120€ kanti. Minu viimatine kogemus kallitest märgisaabastest, mis kestsid vaid 3 kuud (Eccoga sama klassi firma) kahjuks ei kutsu enam sellist väljaminekut tegema..

    VastaKustuta