reede, 3. november 2017

See uus maksuvabatulu asi

Sattusin täna sellisele uuele infole, et maksuvaba miinimum hakkab sõltuma sissetulekut ja nüüd kõik peavad hullult pead murdma, et palju nad ikka sel aastal palka saavad, et arvestada õige tulumaksu määr ja ohh seda õudust, kui peaks palk natuke tõusma, aga maksuvaba miinimum on liiga suur olnud, siis peab ju järgmisel aastal tulumaksu riigile juurde maksma.
Mis on ju kohutav, samal ajal kui kõik teised rõõmustavad ja saavad imelisi summasid maksuametilt tagasi enammakstud tulumaksu arvelt! Vastik, miks nad jälle teevad mingi hullu süsteemi, vaesed madalapalgalised kaotavad jälle täiega! VÕI...?

Ma tahan taaskord välja tuua selle hullu fenomeni, mis Eestis paljudes ringkondades (muide, eriti Perekooli-foorumis) levib. Kuidas oodatakse seda imelist kevadist "tulumaksu-tagastuse"-rahalaeva riigilt ja ollakse üliõnnelikud "sülle kukkunud varanduse" üle. Võrreldakse, kes kui palju tagasi sai, mida suurem summa, seda uhkem, ja kes kiiremini läbi lööb, see on võitja vms! Ja salamisi parastatakse neid lollikesi, kes hoopis juurde peavad riigile maksma..

Tunnistan ausalt, minu silmis on see üks suuremaid lollusi ja näitab, kui kehvake on suure hulga eestlaste finantsharidus. Tuletame nüüd meelde, mis on tulumaksutagastus. See on maksusumma, mis on ENAMMAKSTUD riigile. Ehk siis see on sinu enda raha, mida riik on vahepeal pea aaasta jagu tasuta kasutanud, ja nüüd siis vastumeelselt tagastab, sest noh, peab.
Võitjad siin on minu silmis hoopis need, kes ise riigile juurde maksma peavad. Nemad nimelt on saanud 1,5a jooksul seda riigile kuuluvat maksusummat tasuta kasutada, mitte mingit intressi riik selle eest ei küsi, kui kenasti nende seatud tähtajaks ära maksta. Näiteks 1000€ vähemmakstud tulumaksu 1,5a jooksul 2% tootlusega tähendab juba 30€ nagu maast leitud. Või hea küll, 6 kuud Inbanki või Bigbanki kontol kopitamist annab ju täiesti ilma vaevata 8€. Mitte millegi tegemise eest. Kui aga 10% tootlusega investeerimisega tegeled, ja nii aasta aastalt lumepalli veeretad, saad peagi selle süsteemi viljasid nautida enama, kui 6-pack'i suuruses.

Vaatasin ka seda EMTA tutvustusvideot:





Mul jäi videost kohe kõrva see "..arvutage kohe hoolega.. ..et ei peaks tulumaksu juurde maksma..". Sest, et .. miks? See kõlab, nagu oleks maailma kõige hullem asi?! Kuulge, tulge maa peale, ärge laske ennast tillitada!
Hull on see ju ainult riigile! Head inimesed, eriti madalapalgalisemad, ütlen siinkohal otse välja - see süsteem on teile hea, kui peate hiljem juurde maksma maksu. Ärge tehke välja sellest muljest, mida EMTA üritab teile jätta! :)
Te saate seda maksmata maksusummat ilma intressita kasutada põhimõtteliselt 1,5aastat! Ainuke, kes kannatab, on riik ise. Mitte keegi teine teile niimoodi "intressita laenu" ei anna ju.  Pange see raha kasvama, teenige intressi, pannes kasvõi see pisike summa 3- või 6-kuulisele hoiusele ja võtke välja alles enne vähemmakstud tulumaksu riigile maksmise tähtaega, enamasti on see 1. juuli. Veel parem muidugi kasvöi Investly's kasutada, kui natuke enesekindlamad olete. Juba veebruaris saate teada, kui palju eelmisel aastal riigi raha kasutada saite, nii et juuliks maksmisega pole ju mingit muret!

Väikeste sammudega suurte võitudeni, see nö lumepalli rullimise efekt toimib siin imeliselt, kui mõistlikult seda enda kasuks keerutada!
Ja ärge unustage siis iga kuu palgast kõigepealt säästudesse kõrvale panna. Esimese asjana ikka säästudesse, avariikontole ja rahamasinasse süstikene, siis alles raha kulutama.


2 kommentaari:

  1. Hei! Väga muhe blogi. Avastasin selle alles äsja ja olen kohe mõnuga lugenud. Ma ise ei olnud sellele tulumaksu asjale sellise pilguga kunagi mõelnud. Täiesti õige lähenemine! Edu!

    VastaKustuta
  2. Rõõm kuulda, et kasuks sain olla! :) Ja tänud kommenteerimast, vaatan, et kirjutad isegi blogi mulle väga südamelähedasel teemal, tulen kohe üle vaatama! :D

    VastaKustuta