neljapäev, 8. juuni 2017

Kulud toidule ja lisasissetulekud

Kuna veedan paar päeva nö planeerimiskonverentsil, siis maksab minu tööandja peaaegu kogu päeva toidu. Eile lausa õhtusöögi, et oma meeskonnaga paremini tuttavaks saada ja meeldivalt aega veeta. Käisime mingis ameerikalikus söögikohas ja sain esimest korda elus homaari süüa! Nämmmm.... Peen värk, aga hullult vähe söödavat liha selle hinna kohta, minu rahakott seda ostma ei avaneks enne kui miljonär olen, kui siiski. Aga hea oli küll! Võrdluseks - minu õhtusöök koos ühe alkoholivaba õllega maksis ca 35€ (tööandjale), kodus pereliikmetel kulus 3 inimese päevatoidule ca 5-6€ kokku.

Samas aga on lisasissetulekute võimalused väga väikesed, kui päevad mööduvad siseruumis aktiivselt suures inimestegrupis aruteludes ja planeerides, tähelepanu mitte millelegi muule ei saa pöörata. Isegi mitte börsile, milline elu! Õhtusöögi lauas tuli töökaaslastega juttu, selgus, et ma olen suhteliselt ainuke sellise hobiga, teistel pole erilist kontrolli oma privaatsete rahaasjade üle. Samas on nad kõik hästi hinnatud töötajad, enamus teenivad ilmselgelt oluliselt rohkem, kui mina, seega loomulikult kellelgi sellega probleeme ka ei ole. Kuna kellelgi ei paista plaani olevat tööl käimist lõpetada.

Seltskonnas käis läbi ka üks küsimus, et kui ma selline andunud investor olen, et kas ma siis ka kellegi teise raha enda hoole alla võtaks, et "maksimumkasumit" teenida. No see vastus on muidugi ette arvata, ma eelistaks kellegagi koos investeerimist arutada, aga mitte kellegi raha hallata, sest noh - maksimumkaotusi inimesed eriti ei talu :D

Küll aga mõtlesin, et peaksin siiski proovima raamatu kirjutada! Juttu jätkus meil pikaks ajaks ja töökaaslastele oli selles jutus väga palju uut. Et miks mitte siis proovida ise midagi uut, mis võibolla ka nö lisasissetulekuks kvalifitseeruks, kui ma sellega hästi hakkama saaks?

2 kommentaari:

  1. Jõudu! Olen mõnda aega Su blogi jälginud ning tekkinud on küsimus, mis riigis paikned? Vabanda, kui see kuskil kirjas ja mul kahe silma vahel :)

    VastaKustuta
  2. Jõudu tarvis! Väga lahe, et ise ka blogima hakkasid! Hoian kindlasti silma peal Su tegemistel!
    Ma ise polegi avaldanud, kus täpsemalt asun, see anonüümsuse küsimus on selline pool-lahendamata teema minu jaoks veel. Aga üldiselt võttes siis Põhjamaades. :))

    VastaKustuta