teisipäev, 24. aprill 2018

Minu arvamus maksab!

Trallalalaaa, milline tore hetk! Minu Paypal-i kontole kukkus just järjekordne 5€!  Lihtsalt selle eest, et kipun oma arvamust liiga tihti avaldama.

Nimelt registreerisin paar kuud tagasi endale konto tervel hulgal erinevatel küsitluslehekülgedel. Tänaseks lemmikuks on mul kujunenud MOBROG (töötab ka Eestis!), aga ka näiteks Nordic Panel (kahjuks limiteeritud ainult Põhjamaade kasutajatele). Üheks rahvusvahelisemaks pakkujaks on veel Toluna, tundub laiahaardeline, aga tunnistan ausalt, et raha kätte saamise limiidini pole seal veel jõudnud, enamus küsitlused annavad näiteks 15 punkti, ja 5€ kätte saamiseks peab punkte koguma vähemalt 40 000. Mul on sinna veel pikk maa :)
Lisaks on veel mõned küsitluste pakkujad, mis on saadaval ainult kohalikele, aga olen täitsa rahul - lemmiksaitidelt olen pea kõigilt juba saanud vähemalt 10€ või rohkem.

Mis värk on siis? Lihtne - registreerid endale konto, kui võimalik, laadid alla ka mobiiliäpi, ja hakkad vabadel hetkedel küsitlustele vastama. Olenevalt küsitlusepakkujast ja heast õnnest, võid vahel saada 10 küsitlust, igaühe täitmiselt teenid vähemalt 1-2 eurot, mõni teine päev aga ei tule ühtegi küsitlust, või saab ainult paarkümmend senti nende eest. Reeglina - mida rohkem aega täitmine võtab, seda rohkem raha saad. Loomulikult vaadatakse ka sinu demograafilist infot ja seda, kas oled üldse õige inimene antud teemal arvamust avaldama.

Kas tõesti tasub ära? No nii ja naa. Kui sõidad näiteks bussiga või istud niisama kohvinurgas ilma midagi kasulikku tegemata, siis on ju väga okei 3-16 minutit veeta küsimustele vastates ja selle eest 0.3-3€ teenida? Päevatööks loomulikult ei sobi, aga aegajalt aja surnuks löömise asemel käib küll. Olen nüüdseks paar kuud erinevates keskkondades aega veetnud, päevas kulub vast max 30 minutit neil hetkedel, kui nagunii midagi tarka ei ole teha, ja tänaseks on mulle selle tühise vaeva eest laekunud 60€.

Kuidas raha kätte saab? Alustame kohe sellest, et ega kõik keskkonnad raha ei annagi. Mõni pakub hoopis tooteid testida jms, neid ma eriti ei viitsi proovida, lisaks tundub, et peab hirmus palju küsitlusi täitma. Samas on mõned täitsa aktiivsed keskkonnad ja lõpuks hakkasin huvi tundma, kuidas siis teenitukätte saab. Selgus, et väga lihtne. Mul on kõigis keskkondades registreerides kasutusel sama aadress, mis minu Paypali kontol. Seega tasub mul vaid miinimumsumma (enamus kohtades 5€) kokku teenida, kui võin vajutada "Maksa välja" nuppu ja raha saadetakse minu Paypali kontole. Enamus keskkondades võid välja kanda kõik, mis teeninud oled, olgu siis ühe või mitme maksena. Raha laekumine Paypali kontole võib aega võtta kuni 3 päeva. Mobrog on ses mõttes veider, et välja kanda saab täpselt 5€ korraga, ja max 2 makset päevas. Seda avastasin siis, kui olin juba 20€ teeninud, nii et raha välja kandmine võttis mul mitu päeva. Samas on nad kõige kiiremad - raha laekub Paypali põhimõtteliselt KOHE. Imeline :) Paljud küsitluskeskkonnad pakuvad raha asemel ka erinevate teenusepakkujate kinkekaarte ja annetamisvõimalust, kes head tahab teha. Lisaks on võimalik väljamakseid teha näiteks Skrill'i  kontole. Mulle tundus Paypal kõige etem, kuna konto oli mul juba olemas, ja selgub et enda pangakontole väljamaksed tehakse lausa tasuta! Superluks!

Muide - lisaks on hetkel äge kampaania Bonusway'l, et kui liitud nendega, laadid alla nende äpi ja siis liitud ka "topeltboonuse" programmiga, saad kuni neljapäeva õhtuni kõik cashback'id ja soodused topelt! Ülihea pakkumine, minu meelest, kavatsen oma suvepuhkuse ruttu ära broneerida, mul oligi just plaanis see!


Kes näiteks Aliexpressist armastab odavat kraami tellida, sellel aga imeline võimalus näiteks kõigilt ostudelt 7.5% tagasi saada!


Kas teil ka selliseid põnevaid online'is lisateenimise võimalusi on soovitada?


4 kommentaari:

  1. Olen ka ühte eesti portaali kasutanud. Minuarvmus.ee, usinalt ja päris kaua olen vastanud kõikvõimalikele küsimustikele. Umbes poolteist kuud tagasi tellisin ka oma punktide eest paar auhinda, mis ikka veel pole kohale jõudnud. Mingeid auhindu mulle muidugi saadetud pole ja ka kirjadele ei vastata, seega on vist pigem selline petusait :)

    VastaKustuta
  2. Ai, see on küll väga halb kogemus! Aitäh, et jagasid, teame vältida!

    VastaKustuta
  3. Kuidas sa muidu Paypal kontolt raha enda pangakontole saad?

    VastaKustuta
  4. Sa mõne küsitluslehe juba mainisid, aga kas sa oskad nüüd mõnda veel nimetada, mida sa oled kasutanud ja toimivad?

    VastaKustuta