neljapäev, 27. aprill 2017

Nädala kulutused

Õppisin Warren Buffet'ilt, et miljonäriks (ja tema näite puhul ka dollarimiljardäriks, eksole :)) on võimalik väga lihtsalt saada, kui olla püsiv, kannatlik ja sihikindel, ning võtta õige strateegia.
Strateegiaks siis on kulutada võimalikult vähe ja mõistlikult, investeerida oma teenitu headesse ettevõtetesse ja siis nautida liitintressi võlusid nende ettevõtete poolt teenitava sissetuleku pealt.

Alustame kulutustest. Enamus meie päevadest mööduvad "kulutustevabalt" :)  Ehk siis reeglina on meil iga kuu ainult 4-5 päeva, kui üldse raha kulutame.
  • igakuised maksud (üür, elekter) maksame kohe palgapäeval ära
  • toidupoes käime 1x nädalas ja ostame nädala kraami ära soodsate hindadega supermarketist, eelistame puhtaid ja kasulikke tooraineid kallite poolfabrikaatide asemel
  • riietele jms kulutame vaid vajadusel, reeglina 2-3 korda aastas, kui hooajakohaseid esemeid vaja, või kui mõni pereliige on ootamatult millestki välja kasvanud
  • trennimaksete tasumine toimub 1-2x aastas, tasulise trenni asemel eelistame liigutada ennast tasuta värskes õhus
  • ühistranspordi kaardi ostame pereliikmetele 2 korda aastas, kusjuures mina käin tööle jala. Autole ostame bensiini vähem kui paagitäie kuus, sest kasutame seda reeglina vaid nädalavahetusel ja pikki sõite ei ole
  • raamatuid laenutame raamatukogust, kinos käimise asemel naudime kodukino võlusid
  • muid lõbustusi nagu külaliste võõrustamine ja reisimine tuleb samuti ette, ette planeeritult ja läbimõeldud kulutustena
  • lemmikuks "shoppinguks" on see, kui kannan palgakontolt raha üle säästuarvele või aktsiatesse/fondidesse
Tööpäeviti söövad enamus pereliikmed kodus hommikul, koju tulles vahepala ning õhtul õhtusöök, st kolm korda. Selle jaoks varume toidukraami eelmisel nädalavahetusel.
Tööpäeva kulutuseks seega kodus hommikul 1 tassi kohvi, õhtul õhtusöök. Tööpäeviti saame  lõunasöögi süüa kontoris ja koolis. Tööl pakutakse ka piisavalt kohvi, teed, mahla, puuvilju ja maiustusi, mistõttu mina üritan neid kulutusi endale kodus vältida.

Nädalavahetusel teeme kodus süüa kolm korda - hommikusöök, lõuna, õhtusöök. Samuti on nädalavahetusel 2 vahepala, enamasti puuviljad. 

Täna on neljapäev, ja sel nädalal ma veel kordagi poes käinud ei ole, ühtegi eurot/krooni kulutanud ei ole. Küll aga olen teeninud juurde mõned eurod panditaara näol.

Nii mööduvadki päevad ilma kulutamata! :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar