pühapäev, 23. aprill 2017

Ootamatud kulutused

See nädalavahetus on olnud tõeline "põrgu". Minu nädalavahetuse traditsiooniks on nädalavahetusel poes käia, et nädala toidukraam soodsa hinnaga koju varuda, lisaks puhata ning perega meeldivalt aega veeta. Ja muidugi võimalikult vähe raha kulutada ning võimalikult palju lisasissetulekuid leida.

See nädalavahetus kahjuks üllatas ebameeldivustega. Algas sellega, et auto ei käivitunud, kui soovisin oma nädalavahetuse-poetuurile minna. Kuna autol suuremat viga ei peaks tekkima lihtsalt nädal aega parklas seismisest ning igasugused autoabid võtavad üüratud summa teenuse eest, otsustasin, et tuleb viga ikka ise üles leida ja korda saada. Esimese asjana kahtlustasin muidugi lihtsalt tühja akut. Sellises olukorras oleks kõige odavam lihtsalt leida keegi, kes aitaks auto juhtmete abil hea sõna eest käivitada. Kahjuks minu piirkonnas ja tänapäeva uute autode puhul tundus see üsna lootusetu, seega pidin leidma alternatiivi. Kuna minu autoaku nagunii üsna eakas juba, otsustasin minna uue osta. Leidsingi suhteliselt soodsa hinnaga aku ja sellega auto jälle töökorda. Et mitte lisakulutusi suurendada, pidin aku käe otsas paar km tassima, kuid see lühiajaline piin oli taksolt või bussipiletilt säästetud raha kindlasti väärt.

Kuna autoprobleemide tõttu jäi trennis käimata, jäi kulutus ka bensiinile tegemata. Selle asemel aga käisin kaltsukas ja soetasin mõned hädavajalikud rõivaesemed endale ja lastele. Nimelt on meil kodu lähedal üks väga kuulus second hand pood, mida kõik kiidavad ja kuhu ma seni jalga polnud tõstnud, kuna enamus kaltsukatest on mulle jätnud pigem ajaraiskamise tunde. Seekord õnneks ei pidanud pettuma, leidsin tõesti hädavajalikke kvaliteetseid asju hea hinnaga ja seega ei pea minema neid uuena ostma, mis muidu plaanis oli.Nüüd tuleb vaid kindlustada, et keegi perekonnast sellest liiga vaimustusse ei satuks ja lihtsalt rohkemate asjade ostmise nimel seal käima ei hakka. :)

Nädalavahetuse kulud:

  • uus autoaku 115 eur
  • 1x bussipilet, et poest hädavajalik toidukraam tuua seni kui auto ei käivitu -  3.15 eur
  • poes toiduarve, sh WC-paber jms esmatarbekaup, 4 in - 211 eur
  • endale ja lastele vajalikud pealisriided - 5 eset, 30 euri
Kokku 1 nädala kulutused 360 euri. Enneolematult palju, kuid autole kulutatu peaks siiski jääma ühekordseks kuluks, ning toidupoes kulunud summa kattis ka mitmed asjad, millest jagub kauemaks kui nädalaks. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar