teisipäev, 16. mai 2017

Shoppama!

Sirvin siin suurte korterite, majade ja suvemajakeste/maalappide kuulutusi ja muudkui ahhetan! Nii palju võimalusi ja kuna kevad on käes, siis kohe nii väga kripeldab hinges, et "tahaks OMA KODU, OMA maja ja maalapikest ja metsanurgakest ja mereribakest", kus end hästi tunda.. Seetõttu otsustasin oma rahamasina ehitamise plaanid maha matta, kõik aktsiad ja fondid maha müüa, hädaabiraha kasutusse võtta ja eluasemelaen endale pangast nuruda, et LÕPUKS oma unistus teoks teha!
Surprise GIF - Find & Share on GIPHY

Jäite uskuma? 😀

Haa! Nali! Kinnisvara hinnad tunduvad täiesti hullumeelsed olevat, ja mulle ikka VÄGA meeldib võlavabalt elada! Ootan veel, kannatlikult..

Aga shoppama lähen ikka! Mulle kohe üldse ei meeldi, kui raha niisama pangakontol seisab ega teeni sentigi juurde. Iga päev üritan leida hetke, kus teha olulised otsused - millist aktsiat ja kui palju osta. Aga nagu näete, siiani raha seisab. Ütleme ausalt - palgatöö segab rahamasina ehitamist 👀 Teisest küljest muidugi on palgatöö hetkel just see, mis toodab stabiilselt võimalusi osta "rahamasina komponente". 

GQ GIF - Find & Share on GIPHY  

Samas on see ilmselt hea, kui natuke raha lihtsalt seisab ja ootab. Ka börsil on hinnad hullud, aktsiad ja fondid kallid, maailma majandus- ja poliitiline olukord suhteliselt kahtlane ja ebastabiilne ning korralik börsikrahh võib end peita kohe järgmise aktsiakursi tipu taga. Samas, kes ikka selgeltnägija ei ole, ei tea täpselt, millal see järgmine börsilangus tuleb. Kas homme või kuu või aasta pärast. Aasta jagu lihtsalt reservi säästetud eurosid jätta ei taha, börsilangus oleks ju meeldiv, saaks aktsiaid palju soodsamalt soetada. Samas on piisavalt juba tõestatud, et kes stabiilselt läbi aegade säästab ja regulaarselt ostab heade ettevõtete aktsiaid, seda börsi tõusud ja langused väga ei kõiguta, üle pikema perioodi tasakaalustavad need tõusud ja langused üksteist ära.

Valuuta on muidugi lisafaktor millega arvestada. Kas osta USA börsilt, või piirduda põhjamaadega?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar