laupäev, 20. mai 2017

Nädala poering

Ilusat laupäeva! Sõnusin vist eelmisel korral ühes poes meeldiva teeninduse kiitmisel midagi ära, täna sama keti teises poes käies elamus just kõige toredam ei olnud. Aga noh, elan üle.

Viisin ära paari nädalaga kogutud taara, tasuks 4€. Ostetud sai täna palju head ja paremat, sh lausa 2 arbuusi, natuke maiustusi ja jäätist, kuivainete kapi sisu sai täiendatud (3 kg spagette, hommikusöögihelbed), kartuleid 5kg, piimatooted, munad jpm - koguarve 125€. Käib kah, aga ausalt öeldes eelistaks vähem, eriti kuna peale arbuuside ja smuutimaterjali midagi erilist ju soetatud ei saanud. Väljas on ilus ilm, ja ma ei raatsinud isegi grillimiseks vorste ega liha hankida. Millegipärast nagunii keegi ei viitsi ennast eriti kodust välja ajada.

Varsti on käes kuu lõpp, ootan huviga, kuidas selle kuu toidueelarve piiridesse jäämine õnnestub (või mitte). Seniks aga vaatasin huvi pärast hoopis üle, kui palju sel aastal siis raha on "tööl käinud" ehk siis raha teeninud:

Kokku 4 kuu kohta umbes 1296€. Ei saa kurta, suhteliselt vähese vaeva eest. Kui vaadata minu rahamasina tunnipalka, näeb see hetkel välja selline:

AastaAasta dividendidKuupalkTunnipalk*Kumulatiivne dividend
201712961080.151296
* Kuna rahamasin töötab 24/7/365, olen siin arvestanud 24h tööpäevadega
Siin siis arvutatud kuupalk ja tunnitasu juhul, kui sel aastal rohkem dividende ei laeku.

Kui arvestada sellega, et sel aastal on ainult 5 kuud olnud, ja loodame, et ka järgmised 7 kuud dividende ikka laekub, siis hetkeseisuga on kuupalk pisut parem:

AastaAasta dividendidKuupalkTunnipalk*Kumulatiivne dividend
201712962590.361296

Aga olgem ausad, tunnitasu alammäära (mis on 2.78€ 2017. aastal, kui ma ei eksi) saavutamisega läheb veel aega, ilmselgelt :)

Reaalselt ilmselt laekub aasta teises pooles ka vähem dividende, kuna mitmed minu portfelli ettevõtted maksavad siiski dividende ainult kord aastas. Tegelikult otsin pidevalt hoolega selliseid häid ettevõtteid, mis:

  • omaks head (min 4%) div yield'i
  • oleks stabiilse dividendikasvuga
  • maksaks dividende min 2 korda aastas. Optimaalne oleks vähemalt 4 korda aastas ja parim oleks, kui ettevõte maksaks dividende iga kuul! Kuna ise säästan samuti igakuisest palgast korraliku summa, saaksin niimoodi igakuised dividendid alati kohe uuesti tööle rakendada uusi aktsiaid ostes ja järjest portfelli kasvatades.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar