laupäev, 6. mai 2017

Nädalavahetuse luksus

Lõpetasime just imehea lõunasöögi neljale ja tahtsin kokku lüüa, mis selle hind on:


Piim2 kl0.47
Tortellinid prosciutto singiga1 pk2.4
Kirsstomatid0,5 pk0.55
Hapukoor0,5 pk0.78
Basiiliknäputäis0.1
Hernekaunad150g2
Kokku6.29
1 in kohta1.57

Seega, kui kokku on päevas  3 väga korralikku söögikorda, mida itaaliapäraste tortellinide kohta kindlasti võib öelda, siis peaks meie igakuine söögiarve vabalt tulema max 576€ (1.6€ portsjon * 3 x päevas * 30 päeva kuus * 4 inimest). Ilmselge on aga, et iga päev 3 x me tortellinisid ei söö. Lisaks soolasele toidule maiustame palju, eriti puuviljadega. Ning viiel päeval nädalas sööme kodus ainult 2 korda. Sellegipoolest kipub meie toidueelarve lõhki minema. Hmmm.. mõttekoht! Ilmselgelt on mul veel palju kokkuhoiunippe kasutamata!

Teine huvitav tähelepanek tänaselt nädalatoidukorvi soetamiselt. Kuna selles poes, kus viimastel kuudel toitu soetamas käin, kõike vajalikku saadaval ei ole, astun läbi ka koduteel asuvast teise keti poest. Kahe poe soodushindade vahel valides tuli toidukoti hinnaks 112€ ja selles lisaks toidule nõudepesuvahend, WC-värskendaja, majapidamispaber varuga, dušigeel.
Huvi pärast uurisin, kui palju sama toidukott oleks läinud maksma minu varasema lemmiktoidupoeketi ostukorvina - vahe oli 50€ uue valiku kasuks!!! St ühe nädala toidukorvi puhul ma säästan 50€, 1 kuu jooksul 200€ meie perekonna toidulaualt, ja me sööme täpselt sama kraami!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar