teisipäev, 10. oktoober 2017

Feministi väljaelamine

Loen siin seda Postimehe Investor Mari juttu ja nii tigedaks teeb. Miks ei võiks ometi Eestis keegi luua pisut teistmoodi stereotüüpe vahelduseks? Mis innustaks ja õpetaks tegudele.

Ah et mis mind häirib? Investor Mari "kuulab targemaid" ja investeerib asjadesse, millest ta ise midagi ei taipa eriti. Investor Mari ei säästa ega arvuta, kuidas saaks rohkem investeerida, mis on tema eesmärgid ja kuidas süsteemaatiliselt neid saavutada, vaid "saab ootamatu päranduse", millega on siis tore börsil "mängida". Spekuleerida. Äripäeva Toomas on ses osas natuke parem, vähemalt teeb enne raha paigutamist kodutöö ära. Aga Mari käitub tüüpiliselt "nagu naised ikka" ... Lõpetage ometi see ära ja looge üks eeskuju, mis murrab neid jubedaid stereotüüpe! Näidake, et ka naistel on ajud! Näidake, kui tublid väga paljud naised väga väheste vahenditega terve pere eelarve majandamises. Näidake, kui oluline on just naistel (kes reeglina endiselt on need, kes lastega kodus pikalt) hakata varakult oma finantsolukorrale mõtlema, jagama vastutust lastega kodus olemisel (ja seega pensionisamba maksetes) jne jne. Näidake, et ka naised oskavad ja suudavad olla need targad, keda kuulata. Vaadake või Kristi Saart! FB naisinvestorite kogukonnas eeskujusid jagub.

Ei, ma ei ole igapäevaselt hull feminist, aga sellised stereotüüpide juurutamised ajavad mind kurjaks.

Aga, et oleks ka mingi positiivne noot minu tänases rändis, siis olen üliõnnelik, et keegi ometi on alustanud lastele korraliku finantshariduse andmise teel, märkasin sellist (hetkeks juba lõppenud) hoo andmist. Kõlab paljulubavalt, jään põnevusega ootama!

Teine asi, mida ma kangesti tahaksin, on mõne väljamaise investeerimis-"hobi"-"elukutse"-entusiasti koolitusel käia. Ükspäev jäi mulle silma Eesti juurtega, aga Rootsis elava Arne "Kavastu" Talvingu koolitusprogramm ja  ma niii nii nii väga tahaks sellel ise osaleda ja sedagi, et mõni sarnane imeline investeerimisprofiil Eestiski oma teadmisi jagaks. Aga noh, kursus maksab 600€. Ahoi, Kavastu, äkki saame kuidagi rahvuskaaslaste kombel soodsamas hinnas kaubale?


Tänan tähelepanu eest, lähen kauplen nüüd edasi. Fundamentaalselt tugevate ettevõtete heade aktsiatega. Samuti vaatan üle, et oma põhiplaanist (dividendiaktsiatesse investeerimisest) oluliselt ei kalduks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar