teisipäev, 3. oktoober 2017

Kinnisvaramullist ja nädala säästunipp!

Täna tööle kõndides jäi silma kohalik kinnisvaramaakleri kuulutus: musklit punnitav noormees, kes juurde kirjutab "Kas tahad ka oma korteri müüa rekordhinnaga?" ning all näited eriti uhketest suurtest numbritest, vahemikus 12000..20000 €/m2 kohta.

Hmm.. nojah. Kui kortereid ja maju müüakse eesmärgiga kõva raha teha, mitte enam unelmate kodu soetamiseks või elukorralduse muutumise tõttu müümiseks, siis ma ausalt öeldes ei kipu väga kodu otsima niipea...

Silma jäi ka selline ülevaade:
Et jah.. suurtes toredates linnades nagu Toronto, Stockholm ja Vancouver on koduotsija elu ikka päris kibe. Et enda elu lihtsamaks teha, katsun parem hoolega raha säästa, et peagi finantsvabadus saabuks, enam tööl KÄIMA ei peaks. Eelistan ise valida, kus ma täpsemalt elan, mitte raha loopima kinnisvaramulli vaid töökoha tekitatud seotuse tõttu mõne kindla linnaga... Vaatab, mis lähiaastad toovad ses osas!

Aga et oma säästunippide blogi lippu üleval hoida, tuleb siit ka nädala nipp:

  • murra nõudepesumasina tablett enne masinasse pistmist pooleks, nii jagub ühest tabletist kaheks pesukorraks! 👌
Minul endal on hetkel kodus lausa kitsas nõudepesumasin, kuhu tundub poolik tablett kohe eriti asjakohane. Boonusnippidena võin välja tuua -  
  • pane nõudepesumasin tööle ainult öösiti - hoiad kokku elektrit! (sest kodus on Sul ometi 2-tariifne süsteem?)
  • lase pereliikmetel taldrikud korralikult puhtaks süüa! Kui nõudepesumasinasse lähevad ilma suurema rokata toidunõud, on võimalik peamiselt kasutada nö "kohvitassireziimi", mis teeb kiire töö (enamasti max 15min) ja kulutab kõige vähem energiat! Kui tundub, et nõudepesumasin jääb kohvitassireziimil mustaks (kuna ei kasuta palju kuuma vett), võib kohvitassireziimi vaheldumisi eco-ga kasutada!

Nüüd lähen vaatan, kuidas minu aktsiaportfell end tunneb.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar