kolmapäev, 28. juuni 2017

See Tallinna magushapu vesi

Ei, mitte see, mis kraanist tuleb. Loodan väga, et see on endiselt joodav! Ehkki tuleb tunnistada, et paar nädalat tagasi Tallinnas käies ja kraanivett juures olin shokeeritud - nagu hallituse maitsega vesi? Ma ei hakka oletama, kas Tallinna vesi ongi sellise kahtlase maitsega, või oli konkreetse kortermaja torustik kehvas seisukorras. Igatahes Tallinnas võtsin käekotist joogipudeli välja, rohkem kraanivett ei tahtnud. Kusjuures käekotis kannan pudeliga kodukandi kraanivett, mis on imeliselt hea ja värske maitsega!

Aga magushapu on siis see poolik dividend, mis täna siis lõpuks kontole kukkus. Ja aktsia ise kenasti miinuses juba mõnda aega. Aga ma ei lase sellest enda nina norgu. Üritan hoopis mõelda, mida pidevalt suureneva kassaga peale hakata. Kas koguda veel mõnda aega? Kasvatada kassa võimalikult suureks? Panna osa kassast hoopis intressifondidesse, kuigi need toodavad hetkel vähem, kui inflatsioon ära sööb? 

Täna olid 3/4 minu aktsia- ja fondiportfellist punane, seega oleks tegelikult olnud väga hea aeg ostmiseks, samas arvan, et järgmise paari päeva jooksul laekuvate I poolaasta tulemustega saab neid punaseid veelgi, juba praegu olid palju aktsiad -1..-2% miinuses, aktsiaportfell on nii mõnusaks kasvanud, et ka pisike protsent paistab omavat üsna ehmatavat mõju - mitusada eurot päevaga lihtsalt "kadunud".

Miinus iseenesest peaks ju tore olema - korralik allahindlus, mis eriti minusugusele koonrile väga meelt mööda peaks olema! ;) Mõtlemisainet jagub, kahjuks on tööpäevad nii tihedad olnud, et börsi toimetamist jõua viimasel ajal vaevu magamamineku ajal "unejutuks" vaadata, nii just väga rallit ei sõida kauplejana! Lisaks on ju paari päeva pärast aeg kuu kokkuvõtte tegemiseks - tahaks ju näidata väga ilusaid numbreid, mis veel paar päeva tagasi investeerimiskontolt vastu vaatasid. Samas on vähemalt säästukvoot olnud sel kuul üsna kena, ehk ikka täidan kuu eesmärgid ära?

Ja veel - lugesin täna jälle huvitavat arvamust! "Igal naisel peaks olema oma Fuck-Off-fond!" Ma arvan, et see soole rõhutamine oli seal kontekstis oluline just põhjusel, et enamasti on just naised need, kel puhver ja säästetud rahalised varud kipuvad puuduma. Aga ma loodan, et saan paari päeva jooksul aega kirjutada, mis mina Fuck-Off-fondist arvan ja kas mul endal see ka olemas on.

Kuidas teil sellega fondiga?

3 kommentaari:

  1. Hoia meel kõva ja ära vaata neid punaseid :) Suur on tõenäosus, et tuleb ka aeg, kus need numbrid on 20-30% miinuses. Kui 1-2% juba ehmatavalt mõjub, siis mis 20-30% ajal teed? :) Ja kui Sa kauplejana ei suuda rallit kaasa sõita, siis tee seda pikaajalise investorina - nõuab vähem aega ja tulemused on kindlasti lõpuks paremad.

    NB! Tallinna vesi on minu hinnangul väga hea! (Mõtlen seda, mis kraanist tuleb)

    VastaKustuta
  2. Hehe, mis ma ikka teen allahindluste ajal, loomulikult ostan suure hoolega! Lähengi just homme oma aktsiakontole krediidilimiiti tellima, üks minu kauplemiskeskondadest on niivõrd imeline, et annab 0.1% intressiga aktsialaenu! Ma küll olen võlgu elamise suur vastane ja endal ühtegi võlga kukil ei ole, aga kui peaks üks korralik börsilangus tulema, siis kasutaksin hea meelega veidi turbokütust!

    Tegelikult on aga raske öelda, mis ma päriselt sellel -20%sel hetkel teen, sest pole ju veel kogenud. Pikaajaline mõtlemine tuleb aga kasuks tõesti, oma pensionikontol majandan hoopis teistmoodi suhtumisega ja ajutised punased ei kõiguta eriti kuidagi (fondid on täna nii odavad, et lausa kahju, et pensionikontole raha laekub alles paari päeva pärast... )

    Kõige rohkem aga sügeleb mul hetkel see kassa hoidmine, plaanin nimelt paari kuu pärast paar suuremat investeeringut teha ja enne seda kassat kuhugi poetada ei taha, pole nimelt erilist isu miinuseid müüma hakata, et kassat tagasi teenida. Aga oh, kuidas tahaks osta, kui kassa olemas! :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks raha on ka investeerimises üheks varaklassiks. Ma igatahes istun hetkel natuke kätel ja portfell veidi rohkem kui 30% rahas. Kuigi otsene eesmärk pole turge ajastada, siis üritan asju võtta rahulikult, kuna tunnen ennast selles mängus nii tohutult rohelisena. Ideaalis elaks ühe turucrashi kohe nüüd investeerimiskarjääri algusaastatel üle, et siis oskaks hiljem, kui portfell suurem, sellest paremini kasu lõigata ja kindlalt oma joont hoida.

      Kustuta