pühapäev, 18. juuni 2017

Juunikuu rahasadu

Tuli meelde, et peaks jälle dividendide laekumisest väikse ülevaate tegema. Juunikuus väga palju dividende ei laeku, aga midagi ikka!
Eelmisel nädalal sain kõigepealt dividende 30€ ühelt kinnisvara eelisaktsialt, seejärel järgmisel kahel päeval kukkus kohe robinal mitmelt firmalt veel dividende kontole. Kokku laekus nädalaga kontole 60€, oi kuidas mulle meeldivad dividendiaktsiad! Homme loomulikult saavad kõik kohe ka "tööle" pandud.

Andke aga kõik siia, väga hea meelega kogun kõik dividendid kokku! Pandipurkide õnne ei ole viimasel ajal väga rikkalikku olnud, ja muude lisasissetulekutega on asi päris nadi, seega dividendid on mu suurim lootus!


Kui nüüd suvisel ajal ka mõne põneva aktsiatehinguga õnnestuks teenida, oleks muidugi eriti meeldiv! Ootan juba pikisilmi palgapäeva. Ei, mitte sellepärast, et näpud põhjas oleks või midagi. Lihtsalt Väga tahaks juba uut värsket raha oma "rahamasinasse" tööle saata!

Kahe nädala pärast ongi jälle käes ka uue igakuise kokkuvõtte aeg, saab näha, kuidas portfellike edenenud on! Juba praegu pean ilmselt ütlema, et maikuu säästud jäid väiksemaks, kui oleks lootnud, katsun juunis sellevõrra säästlikum olla!

Eksperiment elada ilma kuludeta läheb siiani suhtelise eduga - planeeritud 50st eurost aga on 12€ juba kulutatud! Oli üks planeeritud lõuna sõbraga. Kui nii jätkub, kulubki kogu eelarve 4 lõunalkäimisega ära, pean mingi muu meelelahutuse leidma sõpradega kokku saamiseks. Või siis hoolega lisa teenima, et eelarvet suurendada. Lisaks laekus eile postkasti ühe poe boonustsekk 2.5€ peale, jess, saan süüa osta ;)

3 kommentaari:

  1. Jäin seda Pandat mitmeks minutiks passima, imeline tüüp :)
    Kas kasutad aktsiate ostul pangakeskkonda või mõnda spetsiaalset kauplemisplatvormi? Kas sul on mingi miinimumsumma enda jaoks kindlaks määratud, mille eest korraga aktsiaid ostad, et teenustasud protsentuaalselt liiga kõrgeks ei läheks? Või sa teenustasusid ei jälgi üldse?

    VastaKustuta
  2. Ma imestan jätkuvalt, kuidas pandakesel sinna tillukesse karpi NII palju neid münte mahub! :D

    Jälgin väga hoolega teenustasusid, ja hääletan alati oma rahakotiga teenusepakkuja valikul, seega on mu portfell jaotatud päris mitme teenusepakkuja vahel nüüd, kui erinevad teenusepakkujad on oma hindasid muutnud.
    Balti aktsiad ostan LHVs, kuna kuigi teenustasu on hirmus kõrge, on vähemalt aktsiate hoidmine tasuta, erinevalt enamus teistest Eesti teenusepakkujatest. Eestis elades peab ikka jube rikas olema, et saaks investeerimisega tegeleda ;) Seepärast ostangi Balti turgudel väga harva.

    Kuna mul on aga võimalus kasutada ka mitme muu põhjamaades levinud teenusepakkuja teenust, siis ostan ka näiteks Nordea panga kontol ühes teises riigis. Mu kõige lemmikumad on aga DeGiro ja Nordnet, mis pakuvad väga paljude Euroopa riikide elanikele väga soodsat kauplemisplatformi. Näiteks aktsiate ostul maksan teenustasu 0.06% tehingu summast (min 1€, 1$, 1SEK, 1NOK, 1CAD), indeksfonde ostan-müün päris tasuta. Seega, et optimeerida maksimaalselt teenustasusid, ostan tavaliselt ca 170€ eest korraga, siis maksan 1€ teenustasuks, aktsiate hoidmise eest ükski teenusepakkuja tasu ei võta. USA ja Kanada aktsiate ostul on teenustasu optimeerimiseks vaja osta mul ca 1000-1700 CADi/USDi eest, seega neid oste just väga tihti ei tee...

    Ootan pikisilmi, kui DeGiro, Nordnet vms teenusepakkujad (või miks mitte keegi kohalik?!) Eestisse lõpuks jõuavad ja ka väikeinvestoritele taskukohase hinnaga teenust pakkuma hakkavad.

    VastaKustuta
  3. Kirjutan Su viimasele lausele kahe käega alla! Hetkel on just teenustasud põhjuseks, miks piirdun vaid Balti turuga. Eks oleks võimalik praegu ka mõne välismaise maakleri alla kolida, aga ma selliseid samme teen väga pika hambaga.

    VastaKustuta