teisipäev, 2. jaanuar 2018

Kick-off mantra algajatele

Sattusin täna natuke nostalgitsema ja vanu mõtteid lehitsema ja pilte imetlema. Ja silma jäi üks tore pildike, mis sai peamiseks tõukejõuks mulle aastake tagasi, et lõpuks ometi koivad tagumiku alt välja kerida ja miljonite poole uhama panna. St õigemini investeerimiskontole esimesed aktsiad ikka soetada.
Seepärast tahtsin siia kõigile teile, kellel teil veel ei ole säästmis- ja investeerimisharjumust, väikese sooja utsitamissõnumi edastada.

Kui päris aus olla, pole minu börsi- ja faktooringuinvestori karjäär veel aastatki kestnud, 2017. aasta jaanuaris olin veel veeringute hoiustaja.  Siis aga nägin seda pildikest ja noh, tuleb tunnistada, et siiani töötab see. Olgu teema siis spordi tegemine, uute teadmiste omandamine, isikliku finantsolukorra käsile võtmine või lihtsalt kodused toimetamised - see toimib iga teema puhul!



Ja teate, võin käsi südamel tõotada, see tunne on imeline, mis mind täna valdab! See meeletu tänutunne, et aasta tagasi võtsin julguse kokku, lõpetasin hooletu käitumise, hakkasin kõigesse säästlikult suhtuma ja harisin ennast ka investeeringute osas.

Alusta juba täna. Pane esialgu kasvõi 10€ iga kuu kõrvale, säästukontole. 3 kuu pärast vaata, kas selle 10€ mittesäästmine oleks Sind päästnud näljasurmast või võlavanglast? Tõenäoliselt mitte, eks? Jäid ellu. Siis pane järgmine eesmärk, 25€ kuus. Ja nii edasi. Jäta ostmata need maiustused, topsikohv, õllepurgid, suitsupakk. Uue riidehilbu asemel vaata, kas saad hoopis olemasoleva garderoobi korda sorteerida? Kui kinno mineku asemel hoopis raamatukogust raamatu laenutaks ja jõusaali kuukaardi asemel hoopis parki jooksma läheks? Tundub esialgu nõme, aga harjumus tekib kiiresti ja peagi näed, kui suure vahe teeb sisse kasvõi 50€ kuus säästmine!

Kõige raskem oligi ainult selle esimese tillukese lumepallikese liikuma saamine!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar