laupäev, 1. aprill 2017

Märtsi toit

Ongi käes aeg teha kokkuvõtted märtsis toidule tehtud väljaminekutest! Jälle ei midagi rõõmustavat. Kokku kulus toidule 617€. See tähendab siis 120€ ehk 24% võrra rohkem, kui planeeritud!




Oluliseks mõjutajaks seegi kord "väjas söömine" ehk tööpäeva lõunad endiste töökaaslastega, suhete hoidmise nimel. Ütlen ausalt, mulle ei meeldi väljas söömas käia, kuna ei taha eelarvet ületada, kahjuks ei tundu aga hetkel mõistlik ka alati ära öelda. Üks neist kulutustest oli veel topelt, ehk maksin kogu lõunasöögi arve. Leppisime kokku, et too töökaaslane maksab minu lõuna eest järgmisel korral. Ootan juba väga :)
Hea uudis on see, et juurviljadele kulus rohkem, kui puuviljadele, seda tuleks edaspidigi üritada järgida, rohkem juurviljasuppe ja ühepajatoite kodus teha, kuna lõppkokkuvõttes peaks nii odavam olema. Kahjuks tuleb aga tunnistada, et kasvueas noortel paistab juurviljatoidust väheks jäävat, pastatooted ja liha toidavad ilmselt paremini.

Kui mõtlete, et miks meil "maiustustele" iga kuu nii palju kulub, siis siinkohal pean valgustama, et kategooria on natuke abstraktne. Lisaks klassikalisele šokolaadile kuulub siia ka jäätis, kartulikrõpsud, siirup ja pudelivesi ning pudelilimonaad, samuti popcorn, kuivatatud liha jms delikatessid, mida päris tavatoidu kategooriasse ei saa panna. Kindlasti tuleks sellele kategooriale vähem kulutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar