esmaspäev, 12. veebruar 2018

Seniilsuse kontroll

Üks murelik kurtis kohalikus finants-FB-grupis, et kole raske on kogu vajalikul infol silma peal hoida, et investeerimises adekvaatseid otsuseid teha. Ja küsis soovitusi ning teiste kogemusi.

No soovitusi muidugi tuli ka igasuguseid, aga enamus soovitajatest lisasid juurde, et "kaine mõistus ja allikakriitilisus peab kahjuks endal ämbriga varuks olema", vastastasel juhul võib kõvasti kõrvetada saada. Ainult üks vend muudkui järjepidevalt korrutas, et TEMA lemmik on kohalik "Äripäev" ja paremat allikat EI EKSISTEERI. Pidavat sulatõtt levitama ja üldse ütlemata profesionaalne üllitis olema, süvaanalüüse ja arukaid valikuid propageerima. Asja boonuseks veel, et kui juba seda lehte loed, siis võib kõik teised allikad ära unustada, kõik muud on ainult haledad varjud või kloonid.
Ja üldse et praegu just aastase tellimuse soodusmüük, kiirustage kõik, maksab ainult 7543€ ja saab tasuta sooja pleedi ning teetassi kingituseks. Sest noh.. just neid on investoril vaja?

Läksin siis selle ülistatud "Äripäeva" kodukale kiikama ja artikleid lugema. Esimesed kolm uudisnupukest võtsid kergelt õhku ahmima ja jõudsin kiiresti järeldusele, et minu jaoks on tegemist liiga kõrge tasemega.
Et teil ka põnev oleks, tegin kiirtõlke-väljavõtte ühest Bitcoini-teemalisest nupukesest.
Võime näiteks mängida Leia viis viga:

Milline kvaliteet! #iroonia


2 kommentaari:

  1. Ja milline oleks siis Sinu meelest ajaleht, kus AINULT tõtt avaldatakse? - Sellist lehte lihtsalt polegi: IGAS lehes on nii õiget kui vale juttu.

    Mis aga puutub Äripäeva hinda, siis on hoopis Sinu jutt totaalselt vale. (vaatain just oma pangakontolt järgi): Äripäeva täispaketi hind on 26€ kuus (igahommikune leht + kõik selle lisad, sh ajakirjad, erinumbrid jne), seega aastane tellimus on 26 x 12 =320€

    Miks ma Äripäeva koju tellin?
    - harjumusest (juba selle algusaegadest peale)
    - leht, milles avaldatud uudised on objektiivsemad ja vähem kallutatumad kui teistes päevalehtedes
    - leht, mis EI sisalda kollast ajakirjandust (kes kellega käib või kellele lapse tegi)
    - leht, mis jõuab kodusesse postkasti juba enne kella 8 hommikul
    - ja üks väga oluline põhjus: ajaleht, mis sisaldab max 1 lpaar läiklehti, st teda saab suurepäraselt pliidi all tulehakatuseks kasutada :-)

    VastaKustuta
  2. Hehe, ei ole ta midagi vale :D Ma rääkisin ajalehest nimega "kohalik "Äripäev"", st ma ei ela üldse Eestiski, nii et minu väite valeks tunnistamiseks pole Sul piisavalt infot hetkel :)

    Ma ei arvagi, et leidub ajaleht või muu allikas, kus AINULT tõtt avaldatakse, sellest ka minu soovitus tolle venna seniilsuse kontrollimiseks. Analüütiline kriitiline meel on üks oluline tunnus, et inimene on säilitanud kaine mõistuse :)

    Aga tore, kui leiad oma Äripäevast vajaliku! Lisan siia juurde, et minu kui tõelise Säästupiraadi esimeseks sammuks on kulutada 0 (loe: NULL) senti raha mingitele perioodilistele kaheldava väärtusega väljaminekutele. Infot saab ammutada internetist (mis tuleb mulle "tasuta" kätte nagunii) ja kohalikust raamatukogust rohkem, kui ma suudan tarbida. Mitte ühtegi kulutust ei teeks ma puhtast harjumusest.
    Nojah, seepärast pole mul ka Netflixi, Spotifyd, hambaravikindlustust jms toredaid "harjumuspäraseid" regulaarseid kulutusi. Nende asemel säästan ise regulaarselt ja kulutan seal, kus raha mõistlikuma kasutuse leiab.

    VastaKustuta