kolmapäev, 5. mai 2021

See igavene investly

 Ma olen nii hirmus väsinud Investlyst! Ma ei tea, kas on minusuguseid lolle veel, kes selle "toreda" Eesti faktooringu-portaali kasutaja? Kuidas teil läheb? Või olen siiski ainuke.. 

Kandsin sinna oma esimese rahanatukese 06.11.2017. Aastate jooksul kandsin juurde päris palju rahakest, ja erinevatel perioodidel on natuke mõistust pähe tulnud, siis olen ka palju jälle välja kandnud. Tänaseks, 3,5 aastat hiljem, on numbrid sellised:

  • keskmine aastane tootlus 8.95%
  • kokku saadud tulu 770 eurot
  • ühtegi "maha kandmist" ei ole tehtud, nii et teoorias peaks mul olema lootust veel lahkuda portaalist kogu oma raha ja saadud kasumiga. Reaalselt.. ma ei ole nii kindel

2017. aastal tundus faktooring hea möte, ja tundub tegelikult tänaseni. Iidsetest aegadest seda tehtud, ka pankade poolt jne. Aga Investly vahendusteenus on vägagi küsitav. 

Alustame siis portaali funktsionaalsusest ja kasutajasõbralikkusest. 2017. aastal mötlesin, et "ok, alustav portaal ja anname aega". Täna, pea neli aastat hiljem on UI ikka selline, et "Hallo.. Aasta 2000 helistas ja tahab oma UI tagasi!". Kasutajasõbralikkusest ja elementaarsest funktsionaalsusest pole ikka veel haisu ja on ilmselge, et ettevõte pole juba aastaid mitte sentigi tarkvaraarendusele kulutanud.

Teine asi on muidugi probleemsete arvete jahtimine. No anna kannatust. Mitte mingit reaalset infot, vanad maksmata arved istuvad AASTAID õhus ja lisainfot ei tule, raha ka tagasi ei tule. Klienditeenindus on pehmelt öeldes olematu, ja kui ka MINGIL moel õnnestub kas FB grupis või e-posti teel kunagi mingit infot saada, siis on see tühi mull. Minu kogemusel kahjuks tihtipeale ka ülbe ja ebaviisakas. Heal juhul üldiselt saad lihtsalt teada, et "küll siis, kui mingit infot saame, seda ka jagame".  Ja investor peaks rahul olema selle musta kardina vahtimisega, ilma mingi infot, et KAS üldse midagi kardina taga toimub? Nää...


Kolmas asi on üldse faktooringu tingimused.. Okei, sel teemal ma virisema ei hakka. Kui keegi tõesti soovib oma raha panna näiteks 296 päevaks kuskile faktooringusse 8% intressi eest, teades, et see raha ei pruugi sealt 296 päeva pärast üldse tagasi tulla, Investly ei võta endale mingeid kohustusi, ja potentsiaalsete maksuvailuste puhul jääb investor potentsiaalselt AASTATEKS pika ninaga, tühjade kätega ja ilma mingisuguse elementaarsegi infota, siis.. las investeerib. Mina olen 3,5 aasta jooksul lõpuks targemaks saanud ja tegelen juba päris kaua sellega, et saada raha portaalist kätte. Tänaseks on seis selline:

Summad on tillukesed, jah. Pst olematud, et mis ma virisen?.. Raha on raha, ja oma raha osas ei taha ma isegi sellist pilti. 

Kuidas teil? Kas kasutate ka Investlyt, olete rahul?




5 kommentaari:

  1. Kommentaaridega paraku kõikidega nõus. Endal on kaotatud ja kinni istuvad summad kahjuks kordades suuremad...

    VastaKustuta
  2. * "elementaarsest funktsionaalsusest pole ikka veel haisu" - milline elementaarne funktsionaalsus puudub?

    * "Mitte mingit reaalset infot, vanad maksmata arved istuvad AASTAID õhus ja lisainfot ei tule, raha ka tagasi ei tule." - ma ei ole veel näinud Investly's arvet mis aastaid maksmata ja reaalne infot selle kohta puudub, mis arvest jutt on?

    Tõmbasin alla praegu Investly arvete ajaloo, 0,35% Eesti arveid on defaultinud või maha kirjutatud. Kahjumid millega on raske leppida tulevad neil kes panevad suured summad ühte arvesse, mis paraku satub olema just see mis hapuks läheb.

    VastaKustuta
  3. "milline elementaarne funktsionaalsus puudub?" -- juba kasvöi seesama "tömba kogu arvete ajalugu alla"-funktsionaalsus. Elementaarne sorteerimine, otsimine jms puudub. Üks elementaarsematest funktsionaalsustest.

    "ma ei ole veel näinud Investly's arvet mis aastaid maksmata ja reaalne infot selle kohta puudub, mis arvest jutt on?" - kas Sulle tundub, et kuidagi "reaalne info" see, kui 2019. aasta tähtajaga arve kohta tuli viimati infot 08/09/2020? Hallo. Aasta on möödunud, ma ei näe, et Investly kuidagi sellise vaikimisega investorsuhetesse panustaks. Ma investorina ka ei jaksa iga kuu üle käia küsimas, vaid pigem hääletan rahakotiraudadega ja kasutan muid teenusepakkujaid. Önneks neid jagub ja üldiselt ikka on portaalist kohe näha, kas on aktiivne tegutseja koos tegutseva teenuse- ja portaaliarendusega vöi mitte.


    "Kahjumid millega on raske leppida tulevad neil kes panevad suured summad ühte arvesse, mis paraku satub olema just see mis hapuks läheb." - minu investeeringud on alati 10-35 € arve kohta. Seega mingitest suurtest summadest ei ole siin juttu, aga ma ei näe, et see 35 € kuidagi vähem väärt oleks, völg on vööra oma ja nagu näha, siis Investly ei tunne eriti muret, et selliseid völgasid riburada koguneb. Rääkimata sellest, et Investlyl on imeline komme arveid üldse mitte "maha kirjutada". Nagu mainitud, on need jäetud aastateks "maksehäirena" arvele, sest siis on ju investoril veel loll lootus, et "aga äkki kunagi", ja statistika paistab ka ilus, ei ole hulle mahakirjutamisi vaja näidata. See ei tee seda völga kuidagi vähem halvaks minule, sest ilmselgelt pole seda kuskilt tagasi tulemas.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kõigi arvete ajaloo saab alla laadida Investeeri lehe alumises servas [Lae ajalugu alla]. Saab avada ka veebilehel vaatlemiseks.

      Kustuta
    2. Kristjan - yeah.. Mina näen seal kahte vöimalust - kas laen alla ja häkin ise excelis ringi sellega kuidagimoodi (ilma teadmata, kui suur fail üldse alla tuleb ja kas mul seda köike vaja on, kas ma sealt kuidagi enda investeeringud jms üles leian jne jne), vöi "Näita veel", mis kuvab arveid x arvu kaupa veebilehel, ilma mitte mingi vöimaluseta neid sorteerida, filtreerida ja spetsiifiliselt otsida, ehk siis jällegi - paras porno kasutajamugavuse seisukohast..

      Kustuta